HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Nieuws over HVV
 
 
HVV Lancering nieuwe dienstverlening HVV
   
 

Het Kenniscentrum heeft reeds enkele jaren ervaring met de werking van WBE’s. 

Zoals u zicht waarschijnlijk herinnert, is het Kenniscentrum gestart met het begeleiden van de opmaak van de wildbeheerplannen en het digitaliseren van de jachtplannen.

Na 3 jaar zijn er 145 WBE’s die beroep doen op de dienstverlening van het Kenniscentrum. Omgerekend betekent dit 75% van al de erkende WBE’s in Vlaanderen.

 

 

In 2011 wordt een verdere toename verwacht. Overtuigd zijnde dat we reeds voor menig WBE een fundamentele bijdrage hebben geleverd, was de vraag naar extra dienstverlening voor sommige WBE’s toch nog aanwezig.

 

Aangezien de taak van HVV erin bestaat een bijdrage te leveren aan de duurzame jacht, en de goede werking de basis is van deze duurzaamheid, heeft HVV deze vraag opgenomen in haar werking van 2010. Naast de algemene standaardservice van HVV, die in 2010 in een moderner jasje werd gestoken – dan denken we aan de nieuw gelanceerde website met zijn uitgebreide private luik- werd met medewerking van de WBE Antwerpse Polders Noord een proefproject opgezet waarin een jaar lang expertise werd uitgebouwd .

 

 

Hubertus Vereniging Vlaanderen voelt aan dat de opvolging van het secretariaat een knelpunt vormt. Dit is niet enkel een knelpunt bij de WBE’s maar is een maatschappelijk fenomeen bij het meeste vzw- of vrijwilligerswerk. Stabiliteit en ontlasting van de secretaris van een WBE stonden dan ook voorop in de doelstelling van het proefproject.

 

Het resultaat van dit project heeft HVV overtuigd om deze dienstverlening ook aan te bieden aan alle WBE’s in Vlaanderen. U leest er alles over in de folder in bijlage of op het Intranet van HVV waar u ook een demo filmpje kan bekijken (quick time vereist).

 

Het HVV-team

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be