HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Algemeen jachtnieuws
 
 
HVV Opleidingen bijzondere veldwachter
   
 

Bijzondere veldwachters vervullen een belangrijke rol in het beheer van onze jachtvelden. Ze staan dagelijks in voor het toezicht in het jachtrevier. Ze volgen de ontwikkelingen van het wildbestand op de voet en houden mee een oogje in het zeil om jacht- en milieumisdrijven te voorkomen. In vele jachtrevieren staan zij ook in voor het bijvoederen van onze wildsoorten tijdens de winter, voor de aanleg van waardevol wildbiotoop en voor de bestrijding van schadesoorten.

 

Bijzondere veldwachters hebben (beperkt) politionele bevoegdheden. Om bijzondere veldwachter te worden is het volgen van een opleiding aan een politieschool dan ook verplicht.

 

Nieuwe bijzondere veldwachters moeten de basisopleiding volgen en slagen voor het examen.

 

In 2017 wordt nog een basisopleiding bijzondere veldwachter georganiseerd door PIVO en PLOT. Deze opleiding gaat door in de periode 12 september tot 27 oktober, in Provinciaal domein Halve Maan te Diest. Het lessenrooster kan je hier terugvinden. Meer info en inschrijven: pivo.politie@vlaamsbrabant.be.

 

Bijzondere veldwachters die al aangesteld zijn, moeten om de vijf jaar een bijscholingscursus (de zogenaamde ‘verkorte opleiding’) volgen in de provincie waarin ze aangesteld zijn. Een getuigschrift van bijscholing van minder dan één jaar oud kunnen voorleggen is een voorwaarde om een nieuwe legitimatiekaart te bekomen.

 

In 2017 worden nog de volgende bijscholingscursussen georganiseerd:

 

- Antwerpen: een opleiding op 18 mei en 19 mei en een opleiding op 20 mei en 10 juni. Beide opleidingen gaan door op Campus VESTA in Ranst. Meer info: pricilla.dutranoy@FDGantwerpen.be
- Limburg: een opleiding op 17 november en 18 november (in Diest en Zonhoven) in samenwerking tussen PLOT en PIVO. Het inschrijvingsformulier kan je hier terugvinden.
- Oost-Vlaanderen: een opleiding met theoriegedeelte op 25 augustus en 1 september, en een praktijkgedeelte op 2 of 30 september naar keuze. Het inschrijvingsformulier kan je hier terugvinden.
- Vlaams-Brabant: een opleiding op 19 mei en 20 mei in Asse, en een opleiding op 17 november en 18 november (in Diest en Zonhoven) in samenwerking tussen PLOT en PIVO. Het inschrijvingsformulier kan je hier terugvinden.
- West-Vlaanderen: een opleiding op 10 en 17 juni en een opleiding op 16 en 23 september in Diksmuide. Meer info vind je hier.

 

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be