HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Algemeen jachtnieuws
 
 
HVV Transport van wapens op het vliegtuig
   
 

In juli informeerden we u reeds via de nieuwsbrief dat het wapenembargo op Zaventem opgeheven werd. In de nasleep van de terroristische aanslagen op Zaventem van 22 maart 2016 konden tijdelijk geen sport-en jachtwapens meer getransporteerd worden via Brussels Airport. HVV ondernam meteen actie en nam contact op met de ministeries van Binnenlandse zaken, Buitenlandse Zaken, Justitie en Mobiliteit en de Luchtvaartpolitie Brussel-Nationaal. In juli werd ons bevestigd dat reizen met wapens weer mogelijk was vanop Brussels Airport. Er moest wel nog een nieuwe procedure uitgewerkt worden. Het transport gebeurt thans via vooraf beveiligde koffers.
De hoofdcommissaris van de Luchtvaartpolitie Brussel-Nationaal, dhr. Cordeel, lichtte ons de nieuwe procedure toe: Eerst dient de reiziger de luchtvaartmaatschappij te contacteren om de nodige afspraken te maken. De luchtvaartmaatschappij zal op haar beurt het Security Departement van Brussels Airport informeren dat de reiziger zich op de luchthaven zal begeven met een wapen. De dag van vertrek moet de passagier zich aanbieden bij het Security Department (Gebouw 56 links van het Sheraton Hotel) en zal door het Security personeel geëscorteerd worden naar de check-in. Het wapen zal in een afgesloten koffer opgeborgen worden.
Het wapen kan op de plaats van aankomst afgehaald worden bij de Lost & Found diensten, die zich in de reclaim area arrival, dezelfde ruimte waar u uw bagage ophaalt aan de sorteerband, bevindt. Bij terugkomst zal een analoge procedure gevolgd worden in de buitenlandse luchthaven. Bij aankomst in Zaventem kan u uw wapen afhalen bij de Lost & Found diensten. De wapens worden afgehandeld door ofwel Brussels Airlines, Aviapartner Lost & Found Services of Swissport naargelang de luchtvaartmaatschappij waarmee u gevlogen hebt. Daar zal een Security patrouille ter plaatse zijn om met u de controle en de administratie van het aankomend wapen af te handelen.

 

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be