HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Algemeen jachtnieuws
 
 
HVV Embargo op wapens opgeheven
   
 

Door de bomaanslagen op Zaventem van 22 maart 2016 werd een embargo geplaatst op het vervoeren van sport-en jachtwapens. Tot nader order konden geen wapens meer getransporteerd worden via Brussels Airport. HVV ondernam meteen actie en nam contact op met de ministeries van Binnenlandse zaken, Buitenlandse Zaken, Justitie en Mobiliteit. Er kwam ook steun uit onverwachtse hoek. De Belg Maxime Mottet is geselecteerd voor de discipline kleiduifschieten op de Olympische Zomerspelen van Rio. Zonder sportwapen, geen medaille.

Vorige week werd ons bevestigd dat reizen met wapens weer mogelijk is vanop Brussels Airport. Minister Bellot bekijkt eerstdaags of dat transport moet gebeuren via (vooraf) beveiligde koffers.

 

Procedure: Eerst en vooral dient de reiziger de luchtvaartmaatschappij te contacteren om de nodige afspraken te maken. De beslissing om al dan niet wapens aan boord te aanvaarden zal door de luchtvaartmaatschappij genomen worden. De luchtvaartmaatschappij zal op haar beurt Brussels Airport informeren over het feit dat de reiziger zich op de luchthaven zal begeven met wapens. De exacte procedure zal u door de luchtvaartmaatschappij worden uitgelegd.

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be