HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Algemeen jachtnieuws
 
 
HVV Aanpassing Duitse jachtwetgeving op komst
   
 

Eind februari heeft het Duitse ministerie van landbouw een ontwerp voor de aanpassing van de Duitse jachtwet gepresenteerd. Hieronder enkele van de voornaamste wijzigingen.

 

- Invoering van een 'schietpaspoort' waaruit blijkt dat de schietvaardigheid voldoende is geoefend. In de hele Bondsrepubliek dient bij deelname aan de gezelschapsjacht (zowel grofwild- als kleinwildjacht) dit bewijs overlegd te worden. Het mag niet ouder zijn dan een jaar en moet de veilige omgang met het wapen en de schietvaardigheid verzekeren.

- Het streven is om vanaf 2028 in heel Duitsland uitsluitend loodvrije kogelmunitie te gebruiken. Loodvrije hagelmunitie wordt voorgeschreven bij de jacht op waterwild in waterrijke gebieden om de belasting met lood in die biotopen te voorkomen.

- Aanduiding op kogelmunitie. Momenteel is het voor jagers bij aanschaf van kogelmunitie niet altijd duidelijk op welke afstand met welke munitie een dodelijk schot op een bepaald dier kan worden afgegeven. Een aanduiding op de verpakking van kogelmunitie dient hierin uitkomst te brengen.

 

In hoeverre de voorgestelde maatregelen gaan gelden voor buitenlandse jagers die in de Bondsrepubliek de jacht uitoefenen, is nog niet bekend.

 

©De Jager

 

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be