HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Algemeen jachtnieuws
 
 
HVV Infomoment kruidenrijk grasland
   
 

 

Het Regionaal Landschap Schelde-Durme werkt samen met de jagers uit haar werkingsgebied: 18 gemeenten tussen Gent, Antwerpen en Aalst. Bedoeling is om de biodiversiteit op het platteland te versterken. Sinds 2012 wordt gewerkt aan het project 'Fauna-akkers', over de waarde van het inzaaien van gemengde zaadmengsels voor wild en andere natuur.

 

Naast het inzaaien van fauna-akkers is ook het behoud en beheer van kruidenrijke graslanden belangrijk voor een goed biotoop. Kruidenrijke graslanden zijn (niet of licht bemeste) graslanden met veel bloemen die meestal maar twee maal per jaar gehooid worden. Ze zijn belangrijk voor verschillende wildsoorten zoals ree, haas (kruiden) en jonge patrijzen en fazanten (insecten). Ook de algemene biodiversiteit is hiermee gebaat, denk aan allerlei wilde planten, weidevogels en bijen.

 

Nieuw: recent wetenschappelijk onderzoek toont de waarde van kruidenrijk gras voor het vee aan, zelfs voor melkkoeien! Dit inzicht kan landbouwers motiveren om (jacht)percelen te beheren als kruidenrijk grasland. Met voordelen voor wild, natuur, koe en boer!

 

Het Regionaal Landschap Schelde-Durme nodigt jou uit op het:


Infomoment Kruidenrijk Grasland


Zaterdag 4 juni om 14u in de Vrije Basischool 'De Vlinderboom', Avermaat 135a, 9240 Zele (zaaltje achter kerk), parking vooraan (straatzijde) en op de speelplaats.


Met sprekers uit de sector van de landbouw en de jacht.


Aansluitend: kort terreinbezoek kruidenrijk grasland (wandelschoenen!).

 

Info en inschrijvingen: kristof@rlsd.be; 052 33 89 10
www.rlsd.be

 

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be