HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Algemeen jachtnieuws
 
 
HVV Europees parlement steunt trofeejacht
   
 

In het aprilnummer van ‘De Vlaamse Jager’ informeerden we u reeds over de acties die Hubertus Vereniging Vlaanderen, samen met de andere Europese jachtorganisaties, ondernomen heeft om het importverbod van jachttrofeeën in de EU tegen te gaan.
Ieder Europees parlementslid werd door zijn landelijke jachtorganisatie aangeschreven om hen te infomeren van de negatieve ecologische, economische en sociale gevolgen van een dergelijk verbod.
De procedure voorziet dat de indieners binnen drie maanden na indiening, van minstens de helft van de 751 Europese parlementsleden handtekeningen moeten verzamelen. Uiteindelijk steunden ongeveer 135 parlementsleden dit initiatief, waardoor het Europees parlement dit document in de koelkast stopt. 
80 % van de parlementsleden steunen dus de trofeejachten en verwerpen uitdrukkelijk dit importverbod. Initiatiefneemster, mevr. Neena Gill, heeft haar nederlaag blijkbaar nog niet erkend, telefonisch heeft ze al te kennen gegeven nog verdere parlementaire initiatieven te nemen hieromtrent.


Lees hier het volledige persbericht van FACE (Engelse tekst) . 
 

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be