HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Nieuws over HVV
 
 
HVV Uitnodiging Hubertusviering Jonge Jagers Oost-Vlaanderen
   
 

 

 

 

Op donderdag 12 november om 19 uur vieren het  provinciaal comité en de Jonge Jagers Oost-Vlaanderen van de Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw  hun patroonheilige Sint-Hubertus. De eucharistieviering, die plaatsvindt in de Sint-Gerolfkerk, te Drongen, wordt opgeluisterd door het jachthoornensemble Eikenloof. Tijdens de offerande brengen jagers een prachtig wildtableau naar het altaar. Het Sint-Hubertusbroos wordt gewijd en op het einde van de viering aan alle aanwezigen uitgedeeld. Verschillende jachtvogels zullen op deze hoogdag met hun africhters aanwezig zijn en de hondenbezitters mogen met hun viervoeters in de kerk. Na de viering volgt er op het plein naast de kerk een dierenwijding door eerwaarde Patrick De Baets.

 

Wij zijn ook verheugd dat wij naast de verschillende valkeniers en (jacht) honden verenigingen ook een delegatie van LES COMPAGNONS DE SAINT-HUBERT, de bijzondere veldwachters  en de Vlaamse boogjacht vereniging mogen ontvangen!

 

Een wildverkoop per opbod van onder andere hazen, fazanten, bosduiven,... vormt één van de hoogtepunten van deze viering. Iedereen mag meevieren. Jachthoornblazers, zorgen voor extra sfeer. Er is gelegenheid om de jachthonden en de jachtvogels van dichtbij te bekijken en vragen te stellen aan de eigenaars, de jagers en de Bijzondere Veldwachter. Aan democratische prijzen kan je nadien nog genieten van een hapje en drankje. Kortom, een hoogdag voor alle natuurliefhebbers.

 

Hubertusviering:
Waar: Sint-Gerolfkerk, Drongenplein te Drongen
Wanneer: donderdag 12 november 2015
Tijdstip: 19 uur

Après viering:
Waar: Parochiaal centrum Sint-Gerolf Oude Abdijstraat 3 te Drongen
Wanneer: donderdag 12 november 2015
Tijdstip: 20 uur

 

Het provinciaal comité en de Jonge Jagers Oost-Vlaanderen hopen jullie massaal te mogen verwelkomen!

 

 

 

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be