HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Algemeen jachtnieuws
 
 
HVV MB aankorrelplaatsen verschenen in het Belgisch Staatsblad
   
 

Het Ministerieel Besluit betreffende de voorwaarden waaraan een aankorrelplaats voor everzwijnen dient te voldoen werd op 11 juni 2015 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De tekst van het Ministerieel Besluit kan u hier terugvinden.


Aankorrelen van everzwijnen is mogelijk onder de voorwaarden vermeld in het MB. Een bijkomende vereiste, die volgt uit artikel 15 van het Jachtvoorwaardenbesluit, is dat de locatie van de aankorrelplaats op een kaart moet worden aangeduid en overgemaakt moet worden aan het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Bij wijziging van de locatie van een aankorrelplaats moet een nieuwe kaart worden ingediend.


Volgens het Ministerieel Besluit mag het lokvoeder (granen, maïs of vruchten van inheemse bomen) niet bereikbaar zijn voor ander wild dan wilde zwijnen. Deze voorwaarde geeft de intentie aan van de wetgever. Deze intentie  - de geest van de wet- is heel duidelijk dat de aankorrelplaatsen niet gebruikt  mogen worden als voederplaats voor everzwijn of andere wildsoorten. De bedoeling van aankorrelplaatsen is enkel om everzwijnen te lokken naar een bepaalde locatie  met het oog op het verhogen van de efficiëntie van het afschot.
 

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be