HVV wenst alle toekomstige jong-jagers veel succes toe met de jachtcursus
WelkomHVVThema'sNieuwsShopProvincies & WBE'sContact
Algemeen jachtnieuws
 
 
HVV 2de principiële goedkeuring van de nieuwe jachtwetgeving op vrijdag 21 februari
   
 

Na de nieuwe openingstijden, sinds de zomer 2013 krijgt zoals eerder bericht, ook de rest van de Jachtbesluiten een oppoetsbeurt. In totaal zullen er nog vier besluiten overblijven ter aanvulling van het Jachtdecreet: namelijk het Jachtadministratiebesluit, het Jachtvoorwaardenbesluit, het Soortenschadebesluit en het reeds gepubliceerde Jachtopeningsbesluit.

 

Het nieuwe Jachtadministratiebesluit, het nieuwe Jachtvoorwaardenbesluit en het nieuwe Soortenschadebesluit kenden een eerste principiële goedkeuring op 27 september 2013. Na advies van de Minaraad en de Strategische Adviesraad Landbouw en Visserij is er sinds vrijdag 21 februari 2014 een tweede principiële goedkeuring door de Vlaamse Regering.


In een volgende fase worden deze besluiten voorgelegd aan de Raad van State die een finaal advies zal geven om tot definitieve teksten te komen. Nadien komt een definitieve goedkeuring en een publicatie in het Belgisch Staatsblad. Pas na deze verschijning zullen deze uitwerking kennen in de praktijk. Naar schatting zal dit ten vroegste midden april 2014 kunnen zijn.

 

Op dit eigenste moment hebben wij nog geen zicht op de exacte inhoud van deze teksten. Zodra we hierover meer duidelijkheid hebben, zullen wij het niet nalaten u hierover in te lichten.

 

Met weidelijke groeten,


 

Het HVV-team  

   
 
 
( ga terug )
   
   
created by  
WelkomHVVThema’snieuwsShopProvincies & WBE’SContact
Hubertus Vereniging Vlaanderen vzw • Lambermontlaan 410 • 1030 Brussel • T. +32 (0)2 242 00 45 • info@hvv.be